Language
airports

Letališče Stuttgart (STR) in transferji

Odkrij Letališče Stuttgart (STR) in transferji

Letališče v Stuttgartu je eno najbolj obiskanih nemških letališč, ki nudi lete na več kot 140 destinacij. Letno ga obišče skoraj 12 milijonov potnikov iz Nemčije in širše regije.

Bus routes to Stuttgart Airport

Poti Čas potovanja
Ulm – Stuttgart – Ulm 55 minut
Karlsruhe – Stuttgart – Karlsruhe 55 minut

Zamude letov na letališču v Stuttgartu

Lahko pride do zamud ali sprememb poletov in običajno ne moreš narediti nič glede svojih nadaljnjih prevozov. Vedno imaš na voljo naš klicni center na številki +386 1 431 7777. Pomagali ti bomo, da boš prišel domov ali do svojega hotela.

Če obtičiš na letališču, medtem ko čakaš na svoj odhodni polet, si oglej njihove storitve na terminalu,  da najdeš najbližjo kavarno, prodajalne in drugo ponudbo, da boš lažje dočakal polet.

Na letališču

Storitve

Letališče v Stuttgartu ima številne kavarne, kjer lahko popiješ kavo ali drugo pijačo, kaj prigrizneš, predvsem pa sedeš, medtem ko čakaš na svoj polet.

Lahko tudi kaj kupiš, saj imaš na voljo brezcarinsko prodajalno.

Varnost

Varnostne službe na evropskih letališčih morda res niso tako stroge kot v ZDA, vendar ne pozabi, da je letališče v Stuttgartu zelo obremenjeno mednarodno letališče, zato so vrste za varnostne preglede lahko zelo dolge. Letalske družbe imajo svoja pravila glede prtljage, toda ne pozabi, da so nekatera pravila univerzalna. Ne skušaj se vkrcati na letalo z neprimerno količino tekočine (več kot 100 ml) ali ostrimi predmeti v ročni prtljagi, saj boš ob svojo pijačo, poleg tega pa te bodo zadržali v vrsti, v najslabšem primeru pa boš moral situacijo razložiti varnostnemu letališkemu osebju, ki ima polne roke dela.

Čas prihoda na letališče

Za vse mednarodne polete z letališča v Stuttgartu se moraš prijaviti vsaj 2 uri ali 2,5 ure pred vzletom. Če letalska družba, s katero potuješ, omogoča spletno prijavo za let, boš prihranil čas, ki bi ga sicer porabil v čakalni vrsti, toda vseeno je bolje priti na letališče prej in popiti pijačo kot hiteti, da bi ujel let.

Pomembni kontaktni podatki

Letališke informacije: +49 711 948-0

Varnostna služba, urad za izgubljene predmete: +49 711 948-3355

Prva pomoč: +49 711 948-112

ZA VEČ VPRAŠANJ

Pogosta vprašanja

Ali lahko svojo vozovnico do letališča v Stuttgartu kupim pri vozniku družbe Nomago Intercity?

Lahko, a pogosto se zna zgoditi, da je avtobus ob prihodu poln. Toplo ti priporočamo, da svoje vozovnice kupiš vnaprej in rezerviraš svoje sedeže. Lahko tudi preneseš mobilno aplikacijo Nomago in svoje vozovnice kupiš prek nje, ter se tako izogneš tiskanju in hranjenju fizičnih vozovnic (poskrbi, da tvoj telefon ob vkrcanju ne bo imel prazne baterije).

Kaj se zgodi v primeru odpovedi poleta, če sem že kupil vozovnice do letališča?

Tvoja letalska družba ali potovalno zavarovanje ti bosta morda povrnila stroške nakupa vozovnic. Pred nakupom vozovnice se posvetuj s svojo letalsko družbo in/ali zavarovalnico.

Odpravljam se na letališče. Kako naj pridem do tja?

Vedno skušaj priti z avtobusom, ki bo na letališče prispel vsaj 2,5 ure pred poletom. Avtoceste, ki vodijo mimo letališča v Stuttgartu, so zelo prometne in zgoščen promet lahko povzroči zamudo na cesti. Še vedno ti ostaneta na voljo obvezni 2 uri pred letom.

Imam drugo vprašanje ali težavo glede svojega prevoza.

Za vsa druga vprašanja, na katera nismo odgovorili, lahko pokličeš naš klicni center na številki +386 1 431 7777 in pomagali ti bomo po najboljših močeh.