Language
destinations

Novigrad

Sprosti se v mirnem sredozemskem ribiškem mestecu

Odkrij Novigrad

Čeprav je bil Novigrad nekoč mirno in tiho ribiško mestece, se je razvil v priljubljeno turistično destinacijo. Stoji na manjšem polotoku na zahodni obali Istre med Porečem in Umagom. Čeprav postaja iz leta v leto vse bolj priljubljen med turisti z vsega sveta, je ribiško pristanišče v Novigradu polno ribičev, ki tkejo svoje mreže, umivajo posode, se pogovarjajo in pritožujejo. Kljub temu gre za resnično tipično tiho sredozemsko ribiško mestece.

Kaj početi

Plaže

Novigrad ima številne plaže – zelo javne in osamljene skalnate plaže in peščene plaže, primerne za družine z majhnimi otroki. Plaža Karpinjan se razteza petsto metrov v dolžino in je ena najbolj priljubljenih v Novigradu. Večinoma je plaža prodnata, manjši del pa je tudi skalnat. Plaža, ki ima vse, kar potrebuješ, in še več, je samo kilometer oddaljena od središča mesteca in kot nalašč za sprostitev na vroč poletni dan. Seveda so tudi druge plaže dobro znane, na primer plaža hotela Maestral, plaža kampa Mareda in plaža hotela Laguna, ki je idealna za otroke in ostarele. To poletje poskusi nekaj novega, na primer deskanje v Novigradu.

Šport

Če si aktiven in se rad sprostiš s športom, je Novigrad pravi kraj zate. Sodobna teniška igrišča na privlačnih lokacijah po mestecu in igrišča za nogomet, odbojko, rokomet ter še mnogo več. Če hočeš aktivno preživeti dopust, so možnosti neomejene – potrebuješ samo nekaj volje.

Za ljubitelje narave, ki želijo ostati v formi, je ježa konj v bližini Novigrada zagotovo nepozabno doživetje. Zajahaj konja in pusti domišljiji prosto pot med ježo skozi navdihujočo pokrajino.

Zgodovinski deli mesta

Novigrad ima številne zgodovinske znamenitosti in spomenike, ki pričajo o njegovi dolgi in burni zgodovini. Pred vstopom v mestece se ustavi in si oglej dobro ohranjeno obzidje, zgrajeno v 13. stoletju. Obišči lapidarij v Novigradu, če te zanima antika, in si oglej zbirko več kot 90 kamnitih spomenikov. Oglej si Belvedere, palačo Rigo s svojo umetnostno galerijo in grad Dajla. Kdor ceni cerkveno arhitekturo, bo navdušen nad lepoto župnijske cerkve sv. Pelagija in sv. Maksima ter cerkve sv. Agate. Če želiš izvedeti več o avstro-ogrski mornarici, moraš obiskati Gallerion.

Dogodki

Novigrad nudi številna praznovanja in prireditve v poletnem času, med katerimi je najbolj znana prireditev Kulturno poletje v Novigradu. Če imaš najraje hrano, bodo festival Gnam Gnam, ribiška noč in festival sv. Pelagija kot nalašč zate. Če se želiš izgubiti v zvokih čudovite glasbe, obišči glasbene noči v Novigradu.

Tematski vodni park

Čeprav je Novigrad nekoliko oddaljen, je Istralandia največji tematski vodni park v Istri. V njem najdeš več kot 20 atrakcij, zato je popoln kotiček za celodnevni izlet. Različni tobogani in bazeni bodo popestrili to vodno pustolovščino, če pa si lačen, lahko vedno zaviješ v eno od mnogih različnih restavracij.

Najboljše restavracije

Novigrad je znan po izbrani hrani. Pogumni se lahko odločijo za sredozemski sašimi v restavraciji Damir & Ornella v osrčju mesteca. Najboljše morske jedi lahko najdeš v restavraciji Čok v bližini pristanišča in v elegantni restavraciji Marina, v kateri ti postrežejo z ulovom tistega dne. Če bi raje prigriznil nekaj preprostega in na hitro, imaš na voljo mnoge bistroje, picerije in lokale s hitro prehrano. Ne glede na to, kaj se ti zahoče, se boš zaradi hrane zagotovo zaljubil v to ribiško mestece.

Najboljša prenočišča

Novigrad nudi pestro ponudbo nastanitev, od razkošnih hotelov do družinskih penzionov in kampov.

Hostel

Youth Hostel Pinesta z vrtom in restavracijo je v istrskem Novigradu, 2, 1 km oddaljen od cerkve sv. Pelagija in sv. Maksima. Tu najdeš skupno kuhinjo, gostje pa imajo na voljo tudi otroško igrišče. Brezplačen brezžični internet je na voljo v vseh prostorih, marina Novigrad pa je oddaljena 2,1 km.

VEČ O HOSTLU

Prenočišča z zajtrkom

Penzion Kolo v mirni in čudoviti okolici Novigrada je kot nalašč za sprostitev in polnjenje baterij.

VEČ O PRENOČIŠČIH Z ZAJTRKOM

Hotel

Butični hotel Rivalmare z restavracijo in teraso tik ob plaži in s pogledom na morje stoji v istrskem Novigradu. Gostje si lahko privoščijo pijačo v baru ob morju. Na voljo je brezplačen brezžični dostop do interneta.

VEČ O HOTELU

Prevoz po mestu

Do Novigrada boš prišel brez težav – na voljo so številni avtobusi, ki vozijo obiskovalce v Novigrad iz Umaga, Poreča in Rovinja.

Novigrad je majhen kraj, zato ni potrebe po javnem prevozu. Pojdi peš in razišči to očarljivo mestece, če pa želiš iz mesta, pokliči taksi. Lahko najameš tudi kolo ali avtomobil.

Bus routes from and to Novigrad

Poti Stops
Iz Pulja do Münchena Pula –Rovinj – Poreč – Novigrad – Umag – GP Kaštel (border crossing) – Trieste – Ljubljana – Bled – Villach – Salzburg – Munich
Iz Salzburga do Pulja Salzburg  – Villach –  Bled – Ljubljana Trieste – GP Kaštel (border crossing)  – Umag – Novigrad – Poreč – Rovinj – Pula
Iz Pulja do Salzburga Pula –Rovinj – Poreč – Novigrad – Umag – GP Kaštel (border crossing) – Trieste – Ljubljana – Bled – Villach – Salzburg
Iz Pulja do Ljubljane Pula –Rovinj – Poreč – Novigrad – Umag – GP Kaštel (border crossing) – Trieste – Ljubljana
From Pula to Frankfurt Pula –Rovinj – Poreč – Novigrad – Umag – GP Kaštel (border crossing) – Trieste – Ljubljana– Bled – Villach – Salzburg –Munich – Augsburg – Ulm – Stuttgart – Karlsruhe – Mannheim –  Frankfurt Airport – Frankfurt
Iz Pulja do Bleda Pula –Rovinj – Poreč – Novigrad – Umag – GP Kaštel (border crossing) – Trieste – Ljubljana– Bled 
Iz Poreča do Münchna Poreč – Novigrad – Umag – GP Kaštel (border crossing) – Trieste – Ljubljana – Bled – Villach – Salzburg – Munich
Iz Poreča do Ljubljane Poreč – Novigrad – Umag – GP Kaštel (border crossing) – Trieste – Ljubljana
Iz Münchna do Pulja Munich– Salzburg – Villach – Bled – Ljubljana – Trieste– GP Kaštel (border crossing)  – Umag – Novigrad – Poreč – Rovinj – Pula
Iz Münchna do Poreča Munich– Salzburg – Villach – Bled – Ljubljana – Trieste– GP Kaštel (border crossing)  – Umag – Novigrad – Poreč
Iz Ljubljane do Pulja Ljubljana Trieste – GP Kaštel (border crossing)  – Umag – Novigrad – Poreč – Rovinj – Pula
Iz Ljubljane do Poreča Ljubljana Trieste – GP Kaštel (border crossing)  – Umag – Novigrad – Poreč
From Frankfurt to Pula Frankfurt –  Frankfurt Airport – Mannheim – Karlsruhe – Stuttgart – Ulm – Augsburg –  Munich –  Salzburg  – Villach –  Bled – Ljubljana– Trieste – GP Kaštel (border crossing)  – Umag – Novigrad – Poreč – Rovinj – Pula
Iz Bleda do Pulja Bled – Ljubljana– Trieste – GP Kaštel (border crossing)  – Umag – Novigrad – Poreč – Rovinj – Pula